Productie-installaties voor hernieuwbare energie > 10 kW

Uw injectie van elektriciteit bij Elindus

Bij dit soort productie-installaties wordt de geproduceerde energie geïnjecteerd op het net via een aparte meter. De distributienetbeheerder (EANDIS of INFRAX) beheert de geïnjecteerde volumes.

Wie een productie-installatie > 10 kW heeft, moet een contract afsluiten bij een energieleverancier. Er zijn namelijk distributiekosten voor het gebruik van het net die aangerekend worden door de distributienetbeheerder via de leverancier. Daarentegen zal de energieleverancier het volume geïnjecteerd op het net wel overkopen.
U beschikt over een PV-installatie > 10 kVa met een aparte injectiemeter en u produceert meer elektriciteit dan u verbruikt? Dan injecteert u dit overschot aan geproduceerde energie terug op het net.
Wilt u uw teveel aan zonne-energie of windenergie verkopen? Informeer dan zo snel mogelijk naar een injectiecontract voor het terugleveren van uw energie op het net. Vraag vrijblijvend naar onze voorwaarden voor injectiecontracten via ons contactformulier.


Maak een vrijblijvende afspraak. Eén van onze experts komt bij u langs voor een analyse van uw energiekost.

Afspraak maken
Toen ik met Elindus in contact kwam, kreeg ik een klaar en duidelijk overzicht over hoeveel ik op mijn energiefactuur kon besparen. Aangezien ik meer dan 50.000 KWh verbruik per jaar, kon ik niet zomaar veranderen naar Elindus. Ik moest eerst mijn contractperiode uitdoen. Geen probleem dacht ik, maar toen kreeg ik te horen dat mijn contract bij mijn leverancier automatisch met een extra jaar verlengd zou worden na contractdatum die we duidelijk hadden afgesproken. Elindus heeft voor mij toen kosten nog moeite gespaard om ervoor te zorgen dat ik toch op de vervaldag van mijn vorig contract de overstap naar Elindus kon maken. Het was zeker geen gemakkelijke klus voor Elindus om mijn vorige leverancier te overtuigen van het niet correct naleven van hun contract. Bedankt nogmaals aan Klaas van Elindus!!
Koen Verhaeghe

Vrijblijvende afspraak

Vraag nu een vrijblijvende afspraak aan. En ontdek wat Elindus beter kan dan uw huidige leverancier!