De lancering van een nieuw communicatieplatform voor netbeheerders en energieleveranciers kan een impact hebben op de dienstverlening. Lees hier wat de gevolgen kunnen zijn voor u als klant.

Productie-installaties voor hernieuwbare energie > 10 kW

Uw injectie van elektriciteit bij Elindus

Bij dit soort productie-installaties wordt de geproduceerde energie geïnjecteerd op het net via een aparte meter. De distributienetbeheerder (EANDIS of INFRAX) beheert de geïnjecteerde volumes.

Wie een productie-installatie > 10 kW heeft, moet een contract afsluiten bij een energieleverancier. Er zijn namelijk distributiekosten voor het gebruik van het net die aangerekend worden door de distributienetbeheerder via de leverancier. Daarentegen zal de energieleverancier het volume geïnjecteerd op het net wel overkopen.
U beschikt over een PV-installatie > 10 kVa met een aparte injectiemeter en u produceert meer elektriciteit dan u verbruikt? Dan injecteert u dit overschot aan geproduceerde energie terug op het net.
Wilt u uw teveel aan zonne-energie of windenergie verkopen? Informeer dan zo snel mogelijk naar een injectiecontract voor het terugleveren van uw energie op het net. Vraag vrijblijvend naar onze voorwaarden voor injectiecontracten via ons contactformulier.


Maak een vrijblijvende afspraak. Eén van onze experts komt bij u langs voor een analyse van uw energiekost.

Afspraak maken
Wij waren op zoek naar een strategische partner die een voordelige prijs biedt en ons voorziet van alle informatie die in de markt speelt
Jeroen Van Hecke, Bakkerij Van Hecke

Aan het woord is Jeroen Van Hecke die uitlegt hoe Elindus kan helpen in het realiseren van zijn ambitieuze plannen

Vrijblijvende afspraak

Vraag nu een vrijblijvende afspraak aan. En ontdek wat Elindus beter kan dan uw huidige leverancier!